ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Παθήσεις Δέρματος

Καλοήθη και κακοήθη νοσήματα και η αντιμετώπισή τους

Previous Next

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος, είναι μια μορφή κακοήθειας του δέρματος που χαρακτηρίζεται από τοπική διήθηση και επέκταση, η οποία σπανίως μεθίσταται. Από αυτής της σκοπιάς θεωρείται καλοηθέστερο των
Ακανθοκυτταρικών

Previous Next

Το καρκίνωμα των κυττάρων Merkel (Merkel cell carcinoma) είναι αποτέλεσμα του κακοήθους πολλαπλασιασμού εξαιρετικά αναπλαστικών κυττάρων, με κοινά δομικά και ανοσοϊστοχημικά χαρακτηριστικά με διάφορα κύτταρα νευροεκτοδερμικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων Merkel του δέρματος.

Previous Next

Τα καρκινώματα του δέρματος είναι από  τους συχνότερους καρκίνους του ανθρωπίνου σώματος. Τα ακανθοκυτταρικά καρκινώματα αποτελούν το 1/4 των καρκίνων του δέρματος. Είναι συχνότερα  στους άνδρες, στη λευκή φυλή και σε χώρες με μεγάλη  ηλιοφάνεια.

Previous Next

Το Μελάνωμα είναι ο κακοηθέστερος όγκος του δέρματος και των βλεννογόνων. Αποτελεί το 4% όλων των κακοηθειών του δέρματος αλλά είναι υπεύθυνο για το 80% των θανάτων που σχετίζονται με αυτούς.

Previous Next

Οι δυσπλαστικοί σπίλοι είναι οι συχνότεροι σπίλοι που εμφανίζονται στο δέρμα κάθε ανθρώπου. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία ακολουθία στην εξαλλαγή των μελανοκυττάρων σε κακοήθεις όγκους.

Previous Next

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, έχει πολύπλοκη δομή και επιτελεί πληθώρα εξειδικευμένων λειτουργιών. Ποικίλες βλάβες ή εξεργασίες μπορεί να αναπτυχθούν στο δέρμα, ορισμένες  εξ αυτών είναι συγγενείς (όπως τα επιδερμικά αμαρτώματα), άλλες είναι επίκτητες (όπως οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις).

Previous Next

Το σύνδρομο των βασικοκυτταρικών σπίλων περιλαμβάνει 3 χαρακτηριστικά: 1ον πολλαπλά BCC του δέρματος, 2ον κύστεις στην κάτω γνάθο και 3ον ερυθρωπές κηλίδες στις παλάμες και τα πέλματα

Previous Next

Οι κοινοί επίκτητοι σπίλοι (common acquired nevi) είναι καλά περιγεγραμμένες, στρογγυλές έως ωοειδείς βλάβες, με διάμετρο από 2 μέχρι 6 χιλιοστά και φαίνονται συμμετρικοί, με ομαλά και σαφώς περιγεγραμμένα όρια.

Previous Next

Οι όγκοι των εξαρτημάτων του δέρματος αναπτύσσονται από τα εξαρτηματικά κύτταρα των τριχοθυλακίων του δέρματος και από τους σμηγματογόνους, αποκρινείς και εξωκρινείς αδένες.

Previous Next

Το άτυπο ινοξάνθωμα (atypical fibroxanthoma) είναι ένα χαμηλής διαφοροποίησης σάρκωμα που εμφανίζεται σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε περιοχές του δέρματος της κεφαλής και του τραχήλου που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

Menu