ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Μια πρώτη γνωριμία με τον χειρουργό Όθωνα Μιχαήλ

iatreio11.jpg
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974. Είμαι παντρεμένος με την Δικηγόρο Αθηνών Ρομίνα Καραγιάννη. Είμαι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» καθώς και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Λαπαροσκοπική, Ελάχιστα Επεμβατική και Ρομποτική Χειρουργική.
Είμαι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και υπεύθυνος του Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Κόκκυγος.
Μπορείτε να με επισκφθείτε στο ιδιωτικό μου Ιατρείο ή στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου κατόπιν ραντεβού.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ:        Δαβάκη 50, Καλλιθέα, 17672
Τηλ Επικοινωνίας: 2109520070, κινητό: 6944435931
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Άρεως 36, Παλαιό Φάληρο
Τηλ Γραμματείας: 2109892100 - 2109892161
Fax:    2117702596
e-mail:    omichail@yahoo.com
Website:    http://www.omichail.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μια συνοπτική παρουσίαση της εκπαίδευσης μου

Το 2002 διορίστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την έναρξη της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και παρέμεινα μέχρι το 2004. Αμέσως μετά διορίστηκα στο ΓΝΑ «Λαικό» για την συνέχιση της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής, την οποία και ολοκλήρωσα το 2008 στην Α’ Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβα 6μηνη παράταση και παρέμεινα στην Α’ Χειρουργική  κλινική και μετά την απόκτηση του τίτλου της Ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής , όπου και αποχώρησα τον Δεκέμβριο του 2008.
Κατά την διάρκεια της ειδίκευσης μου έλαβα εκπαιδευτική άδεια όπου και μετέβην στην Χειρουργική κλινική της 3ης Iατρικής Σχολής του Charles University στην Πράγα. Κατά την παραμονή μου εκεί επέτεινα τις γνώσεις μου στις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού ενώ εκπαιδεύτηκα στο Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci σε εξειδικευμένο κέντρο Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.
Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής, μετέβην στην Χειρουργική κλινική της MAYO Clinic στο Rochester της Minnesota όπου εκπαιδεύτηκα στην εφαρμογή Λαπαροσκοπικών και Ενδοσκοπικών τεχνικών σε μεγάλο πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων. Έλαβα μέρος σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συναντήσεις, στα ογκολογικά συμβούλια και σε πλήθος Multidisciplinary Meetings. Μετά την MAYO Clinic, επισκέφθηκα το Carver College Of Medicine στην IOWA, όπου υπο την καθοδήγηση της εγνωσμένου αξίας χειρουργού Caroll Scott Conner, συμμετείχα ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της Χειρουργικής κλινικής.
Κατέχω επίσης τους τίτλους PHTLS, ATLS, BSS και ECDL
Έχω λάβει ειδική εκπαίδευση στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Συρριγγίων και Κύστης Κόκκυγος στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα IRCAD στο Στρασβούργο, τεχνική την οποία και εφαρμόζω στο Ιατρικό Παλιού Φαλήρου, καθώς επίσης και εκπαίδευση και Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στη χρήση Laser για την αντιμετώπιση ορθοπρωκτικών παθήσεων και κύστης κόκκυγος
Απο τον Δεκέμβριο του 2016 είμαι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών - Κλινική Παλαιού Φαλήρου
photo-18-5-16-08-58-52.jpg

ΚΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

Μια συνοπτική παρουσίαση της επαγγελματικής μου εμπειρίας

clinic1.jpeg
Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα εργάσθηκα για διάστημα ενός χρόνου στην μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Σαλαμίνα, καλύπτοντας χειρουργικά τον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες. Παράλληλα ήμουν επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ Λαϊκό, συμμετέχοντας ενεργά στο κλινικό και διδακτικό έργο της κλινικής. Το 2011 έγινα Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’Χ κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση το προεδρικό διάταγμα 407/80, και συνέχισα το κλινικό και διδακτικό μου έργο.
Το 2012, διορίστηκα ως Επικουρικός Επιμελητής Β΄ΕΣΥ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Λαϊκό όπου και υπηρέτησα μέχρι το 2013 και παράλληλα άσκησα και κλινικό έργο στην Α’ Χειρουργική κλινική πραγματοποιώντας ικανό αριθμό επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων. Από το 2013 είμαι επιστημονικός υπεύθυνος του χειρουργικού τομέα της Γενικής Κλινικής Σαλαμίνας «Ο Γλυκύς Ιησούς.» Ασκώ ιδιωτικό επάγγελμα στο ιατρείο μου στην Καλλιθέα του νομού Αττικής και σε συνεργαζόμενες κλινικές του ιδιωτικού τομέα.
Απο τον Δεκέμβριο 2016 είμαι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και υπεύθυνος του τμήματος ορθοπρωκτικής χειρουργικής

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μια συνοπτική παρουσίαση του οργανωτικού, διδακτικού και ευρύτερου επιστημονικού μου έργου

Εχω διατελέσει μέλος Οργανωτικών ή Επιστημονικών επιτροπών σε Ελληνικά Συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες καθώς επίσης και μέλος προεδρείου σε στρογγυλές τράπεζες. Έχω συμμετάσχει στην Οργάνωση Υγειονομικής Υποστήριξης μεγάλων Αθλητικών και Καλλιτεχνικών διοργανώσεων  που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, όπως ο τελικός του UEFA Champions League, το Final Four στο μπάσκετ καθώς και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovison. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η Υγειονομική Οργάνωση και κάλυψη του ημι-μαραθωνίου δρόμου στη διοργάνωση των Special Olympics, όπως επίσης και των Τελετών Έναρξης και Λήξης των αγώνων Special Olympics – Athens 2011.
 
Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα ως Επιστημονικός συνεργάτης (π.δ. 407/80)  έχω συμμετάσχει ανελλιπώς στην προπτυχιακή εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής 4ου και 6ου έτους, και στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτής στο δημόσιο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Επίσης ως προσκεκλημένος ομιλητής έχω συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της MAYO Clinic και σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ιατρική Σχολή Αθηνών)

Ερευνητικά, τόσο οι κλινικές, όσο και οι κλινικό-εργαστηριακές μελέτες αφορούν τη βασική έρευνα, την αναζήτηση αιτιολογικής συσχέτισης ή τον προγνωστικό ρόλο διαφόρων παραμέτρων σε νοσήματα του πεπτικού συστήματος όπως επίσης και η παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών με ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας. Η δραστηριότητά μου αυτή έχει οδηγήσει σε αρκετές διεθνείς και Ελληνικές δημοσιεύσεις, ενώ αναμένεται και η αξιολόγηση των δεδομένων από τα υπόλοιπα πρωτόκολλα.
Είμαι Reviewer ιατρικών περιοδικών.
Ενδεικτικά:

International Journal of Medicine and Medical Sciences (IJMMS)

Surgical Laparoscopy, Endoscopy & PercutaneousTechniques    

Herald Journal of Geography and Regional Planning

Journal of Medical Case reports

Journal of Cancer and Clinical Oncology

Το συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή μου στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης και τη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία.

floga.jpg
photo-19-4-16-10-11-363.jpg

Menu