ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Προεγχειρητικές οδηγίες

Προεγχειρητικές οδηγίες

Διαβάστε χρήσιμες προεγχειρητικές οδηγίες που ισχύουν σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Η εφαρμογή τους μας οδηγεί σε καλύτερο και ασφαλέστερο χειρουργείο.

Ο θεράπων γιατρός και ο αναισθησιολόγος είναι αυτοί που δίνουν τις αρμόζουσες σε κάθε περίπτωση οδηγίες. Γνωρίζοντας την κατάσταση υγείας των ασθενών τους και τα ιδιαίτερα προβλήματα τους, είναι οι πλέον υπεύθυνοι για να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες προετοιμασίας τους.

Αν είστε καπνιστής καλό είναι στο διάστημα που μεσολαβεί, από τότε που θα ειδοποιηθείτε για την επέμβαση ως την πραγματοποίηση της, να διακόψετε την ανθυγιεινή συνήθεια σας. Η διακοπή του καπνίσματος θα σας βοηθήσει πολύ στη  διαδικασία της αναισθησίας, αλλά και στη καλύτερη επούλωση του τραύματος.

Ελέγξτε αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει για την πάθηση  ή την επέμβαση σας καθώς και για τη διαδικασία εισαγωγής και νοσηλείας σας

Είναι καλό να κρατάτε γραπτές σημειώσεις με τα ερωτήματα σας, έτσι που να μην ξεχάσετε κάποιο απ’ αυτά στη επικοινωνία σας με τους αρμόδιους.

Το προηγούμενο από την ημέρα της επέμβασης απόγευμα ετοιμάστε την τσάντα με τα απαραίτητα που θα πάρετε μαζί σας (Πιτζάμες, παντόφλες, μία καθαρή αλλαξιά εσώρουχα, πετσέτα)

Το βράδυ γευματίστε ελαφρά, στην κανονική για σας ώρα. Μην φάτε ή πιείτε οτιδήποτε μετά τα μεσάνυχτα (αυτή η απαγόρευση ισχύει και για νερό, καφέ και γλυκά). Εάν είστε διαβητικός θα πρέπει να λάβετε ειδικές οδηγίες.

Μην πιείτε νερό την ημέρα του χειρουργείου, παρά μόνο ελάχιστο αν είναι να πάρετε κάποιο φάρμακο που έχει εγκρίνει ο αναισθησιολόγος και ο γιατρός σας

Πριν πάτε για ύπνο κάντε ένα μπάνιο ή ντους ( αναλόγως τις συνήθειες σας ). Επίσης μπορεί να πάρετε ένα ηρεμιστικό χάπι, αν το έχει συμβουλεύσει ο αναισθησιολόγος σας.

Μη βάζετε make-up

Αν προλαβαίνετε να κάνετε το μπάνιο σας το πρωί της ημέρας της επέμβασης, αυτό θα ήταν καλύτερο, αλλά αν για το σκοπό αυτό θυσιάσετε πολύ από τον ύπνο σας, τότε την καθαριότητα σας  μπορείτε να την επιμεληθείτε το προηγούμενο βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Ένας καλός ύπνος πριν από την ημέρα του χειρουργείου κάνει καλό.

Είναι καλύτερα να μην φοράτε τους φακούς επαφής σας. Φορέστε τα γυαλιά σας. Πάρτε μαζί σας και μία θήκη για να τα τοποθετήσετε, αφού στο χειρουργείο θα μεταφερθείτε χωρίς γυαλιά. Αν δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς φακούς επαφής, να αναφέρετε στη νοσηλεύτρια ότι τους φοράτε και να έχετε μαζί σας την ειδική θήκη που θα τους τοποθετήσετε όταν τους βγάλετε

Αν έχετε τεχνητή οδοντοστοιχία, πάρτε μαζί σας το δοχείο που την τοποθετείτε

Εάν φοράτε ακουστικά, έχετε μαζί σας τη θήκη φύλαξης τους. Την ώρα του χειρουργείου αφαιρούνται και θα σας τα φορέσουν και πάλι αφού «ξυπνήσετε» από τη νάρκωση

‼ Διαβάστε επίσης: Σημαντικές οδηγίες για το χειρουργείο

Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu