ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Περιεδρικό συρίγγιο

Ανώδυνη θεραπεία περιεδρικού συριγγίου, Ενδοσκοπική αντιμετώπιση και Laser

Previous Next

Περιεδρικά συρίγγια: Πρωτοποριακή θεραπεία με χρήση LASER (FiLaC)

Το

περιεδρικό συρίγγιο

είναι η μη φυσιολογική επικοινωνία του περιπρωκτικού δέρματος με τον πρωκτικό σωλήνα ή το ορθό διαμέσου ενός πόρου ο οποίος αποτελείται από ινώδη ιστό και εσωτερικά καλύπτεται από κοκκιωματώδη ιστό.

Συνήθως προξενούνται από τις φλεγμονές που οδηγούν σε αποστήματα και εκδηλώνονται με πόνο, ερυθρότητα και διόγκωση στην περιοχή του πρωκτού. Η παροχέτευση του αποστήματος εκτονώνει τη φλεγμονή, όμως η επικοινωνία με το έντερο (συρίγγιο) παραμένει. Παραδοσιακά, η θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων πραγματοποιείται με χειρουργικό τρόπο.

Στο βίντεο που ακολουθει δείτε τη συνέντευξη στην εκπομπή ΟΛΟ ΥΓΕΙΑ για το περιεδρικο συρίγγιο και την αντιμετώπιση του

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στην αντιμετώπιση της πάθησης με τη χρήση LASER.

Η καινοτομική

μέθοδος θεραπείας FiLaC

(Fistula – track – Laser Closure) επιδιώκει τη σύγκλιση του περιεδρικού συριγγίου χωρίς τραυματισμό του σφικτήρα, με διατήρηση κάθε μέρους του μυϊκού ιστού και την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου ακράτειας.

Θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με τη χρήση Laser

Η θεραπεία συνίσταται στη σύγκλιση (κλείσιμο) του συριγγίου με τη χρήση του laser Leonardo και μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική (360ο) διάχυση της ενέργειας.

Δείτε στο επόμενο βίντεο συνοπτικά τη διαδικασία αντιμετώπισης του συριγγίου με Laser

και στην πράξη

Πλεονεκτήματα
Η θεραπεία FiLaC®έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

• Η

θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με τη μέθοδο Laser FiLaC

είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη
•    Εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια κατά την επέμβαση αποφεύγοντας ενδεχόμενο εκτομής ή διαχωρισμού και τους συνακόλουθους κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών
•    Απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας (day clinic) και είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών (επί αποτυχημένων χειρουργικών αφαιρέσεων)
•    Οι διαστάσεις της κύστεως / συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό ενώ η ευκαμψία των ινών εξασφαλίζει πρόσβαση για θεραπεία κύστεων / συριγγίων με δύσκολη ανατομία.
•    Το μήκος του συριγγίου δεν αποτελεί περιορισμό
•    Η ενέργεια του laser επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης
•    Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές για το κλείσιμο του στομίου

 

Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

 

 

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu