ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Γενικές Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά το τέλος της επέμβασης και μετά την αποχώρησή σας απο την κλινική ή το ιατρείο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας και καλό θα είναι να υπάρχει μαζί σας κάποιος να σας βοηθήσει.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανάλογα με το είδος της επέμβασης στο οποίο έχετε υποβληθεί, υπάρχει το ενδεχόμενο ο ιατρός σας να σας χορηγήσει κάποιες διαιτολογικές συμβουλές. Τις πρώτες μέρες ξεκινήστε με μικρά και τακτικά γεύματα. Ειδικό διαιτολόγιο θα σας δοθεί αν έχετε υποβληθεί σε επεμβάσεις στην κοιλία.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τις πρώτες μέρες και ανάλογα το είδος της επέμβασης, δεν θα πρέπει να σηκώνετε βάρος πάνω απο 5-10 κιλά. Το περπάτημα συνιστάται σε μικρή ένταση και μέχρι το πέρας των 2 μηνών όπου σταδιακά θα μπορείτε να επανέρχεστε στις φυσιολογικές σας δραστηριότητες.

ΟΔΗΓΗΣΗ

Σε μικρές επεμβάσεις η οδήγηση δεν απαγορεύεται. Σε μεγαλύτερες επεμβάσεις καλό θα είναι να αποφεύγετε την οδήγηση αν λαμβάνετε παυσίπονα ή μέχρι να νοιώσετε απολύτως καλά.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗ

Τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο θα πρέπει να ξεκουράζεστε. Να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που σας δίνεται για ανάπαυση. Μετά απο μερικές εβδομάδες ο ύπνος θα επιστρέψει στα προ του χειρουργείου επίπεδα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Ανάλογα το είδος της επέμβασης, ο χειρουργός σας θα σας δώσει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση του τραύματος. Γενικά, η πρώτη αλλαγή απο τον χειρουργό γίνεται μέσα στις 2-3 πρώτες μέρες. Αν σας γίνει σύσταση να περιποιηθείτε μόνοι σας το τραύμα, να είστε σίγουροι οτι καταλάβατε τον τρόπο που σας υπέδειξε ο χειρουργός, και πάντα με καθαρά χέρια. Το μπάνιο επιτρέπεται συνήθως απο την 3η ημέρα και μετά. Αφήστε το νερό να τρέξει πάνω στην πληγή αλλά μην το τρίβετε. Επίσης μην βυθίζετε το χειρουργικό τραύμα μέσα στο νερό, μέχρι η πληγή να έχει επουλωθεί πλήρως. Ενημερώστε τον ιατρό σας αν δείτε περίεργο υγρό να βγαίνει απο την πληγή, αν η πληγή είναι κόκκινη και επώδυνη, αν βγαίνει μεγάλη ποσότητα υγρού ή πύου απο την πληγή ή αν η πληγή έχει ανοίξει τελείως.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αν χρειάζεται, ο ιατρός σας θα σας χορηγήσει παυσίπονα ή και αντιβίωση. Απαγορεύεται η λήψη αλκοόλ καθώς και η οδήγηση παράλληλα με τη λήψη φαρμάκων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Ενημερώστε τον χειρουργό σας αν οποιαδήποτε στιγμή νοιώσετε αδιαθεσία άμεσα μετά το χειρουργείο, αν έχετε πυρετό πάνω απο 38,2 ή νοιώσετε έντονο πόνο στην περιοχή του χειρουργείου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή ενόχληση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον χειρουργό σας. Σημειώστε τις απορίες σας και ζητήστε αναλυτικές πληροφορίες. Μετά την έξοδό σας απο την κλινική, ο Κος Μιχαήλ ή κάποιος απο τους συνεργάτες του, θα επικοινωνήσει μαζί σας για ενημέρωση σχετικά με την πορεία σας.

Για κάθε πάθηση θα λάβετε ειδικές οδηγίες περιποίησης του τραύματος και αντίστοιχες διαιτολογικές συμβουλές.

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu