ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Κύστη κόκκυγος

Ανώδυνη θεραπεία κύστης κόκκυγος, Ενδοσκοπική θεραπεία (EPSIT) και LASER

Previous Next

Ενδοσκοπική Θεραπεία κύστης κόκκυγος (EPSiT)

Η ανάγκη της εποχής για συγχρονη και οριστική αντιμετώπιση, παράλληλα με την ταχεία ανάρρωση του ασθενούς βρήκε έδαφος και σε μια απο τις πιο συχνές παθήσεις του πληθυσμού.

 

Η κύστη κόκκυγος έχει μεγάλη επίπτωση στην καθημερινότητα και πολλοί ασθενείς αποφασίζουν με δυσκολία να καταφύγουν στην βοήθεια του χειρουργού, σκεπτόμενοι το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, το μεγάλο τραύμα και τις επιπτώσεις που αυτά δημιουργούν στην καθημερινότητα.

Η νέα πρωτοποριακή και αναίμακτη

ενδοσκοπική μέθοδος EPSiT

(Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment) θεραπεύει άμεσα και αποτελεσματικά τα συρρίγια της κύστης κόκκυγος. Ο χειρουργός μετά την αρχική επίσκεψη και την κλινική εξέταση του ασθενή κρίνει αν μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η νέα αναίμακτη ενδοσκοπική μέθοδος.

Με την εφαρμογή της Ενδοσκοπικής Μεθόδου Αντιμετώπισης Κύστης Κόκκυγος (EPSIT), η αρνητική επίπτωση της κύστης κόκκυγος στην καθημερινότητα των ασθενών αποτελεί παρελθόν

Η

ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος

έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα προσδίδουν την απαραίτητη αξιοπιστία όσον αφορά την μειωμένη πιθανότητα υποτροπών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών

  • Ενδοσκοπική μέθοδος κύστης κόκκυγα (Epsit)
  • Ενδοσκοπική μέθοδος κύστης κόκκυγα (Epsit)
  • Ενδοσκοπική μέθοδος κύστης κόκκυγα (Epsit)
  • Ενδοσκοπική μέθοδος κύστης κόκκυγα (Epsit)

Η νέα ανώδυνη και αποτελεσματική ενδοσκοπική μέθοδος αντιμετώπισης EPSIT, συγκεντρώνει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής των νεων τεχνολογιών στη χειρουργική της ημερήσιας νοσηλείας.

Η επέμβαση διενεργείται υπο άμεση όραση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, διαμέσου μιας λεπτής κάμερας 2,8 χιλ. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται το βασικό συρίγγιο και ο κυστικός σχηματισμός καθώς επίσης και όλα τα πιθανά συρίγγια με τις διακλαδώσεις τους. Η χρήση πολύ λεπτών εργαλείων προσφέρει ακρίβεια στην επέμβαση κατα την διαγνωστική φάση, πλήρη καθαρισμό του συρογγίου και του κυστικού σχηματισμού και αποκάλυψη των παθολογικών εστιών εντός του συρογγίου στην υψηλής ευκρίνειας οθόνη.

Η δυνατότητα χρησιμοποίησης εργαλείων νέας καινοτόμου τεχνολογίας, όπως είναι η δέσμη φωτός Laser και η χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF, προσδίδουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, απουσία πόνου και απόλυτη ακρίβεια στους χειρουργικούς χειρισμούς κατα την καταστροφή της βλάβης.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται απο τις μαρτρυρίες των ασθενών που έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση, με ιδιαίτερη αναφορά στην σαφώς βελτιωμένη ποιότητα ζωής, την άμεση επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες, στην απουσία μετεγχειρητικού πόνου και στην άμεση επάνοδο στην εργασία ακόμα και αν απαιτείται καθιστική στάση σώματος.

Συμπερασματικά η νέα μέθοδος ενδοσκοπικής αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα με τα συνοδά συρίγγια συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Είναι Αναίμακτη και το βασικότερο είναι Ανώδυνη
  • Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και σε βάση ημερησιας νοσηλείας. Δεν χρειάζεται νοσηλεία αφού το πρωί πραγματοποιείται το χειρουργείο και το μεσημέρι ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του
  • Προσφέρει άμεση επιστροφή στην εργασία δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα υποτροπής, λόγω της άμεσης όρασης στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας.
  • Η περιποίηση του τραύματος είναι ελάχιστη, στηρίζεται απλώς στην καθημερινή υγιεινή της περιοχής και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει μεγάλο τραύμα, δεν υπάρχει ανάγκη για χρήση γαζών και επώδυνων αλλαγών.

Η ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος EPSIT έχει δύο φάσεις: την διαγνωστική φάση και την θεραπευτική φάση.

Στη διαγνωστική φάση πραγματοποιείται η χαρτογράφηση της βλάβης διαμέσου του συριγγώδους πόρου και της απεικόνησης στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας με τη χρήση της ειδικής κάμερας, με παράλληλη απεικόνηση και τυχών άλλων συριγγίων που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα στο δέρμα και που συνήθως ευθύνονται για την δημιουργία υποτροπής

Αναλυτική περιγραφή της μεθόδου

 Οτιδήποτε ανευρίσκεται εντός του συριγγίου (ιστοί, τρίχες) απομακρύνονται εύκολα με ειδική λαβίδα 2mm και η περιοχή καθαρίζεται με ειδικό βουρτσάκι όπου απομακρύνεται όλος ο παθολογικός ιστός εντός του συριγγίου

Αφού έχει καθοριστεί και καθαριστεί η βλάβη με τα ειδικά μικρά και λεπτά εργαλεία, ακολουθεί η θεραπευτική φάση της επέμβασης.

Με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF ή Laser πραγματοποιείται η καταστροφή του συριγγώδους πόρου, των διακλαδώσεων αυτού και του κυστικού σχηματισμού.

Συνέντευξη στην εκπομπή ΟΛΟ Υγεία για την μέθοδο

Συνέντευξη στο ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟ για την Ενδοσκοπική μέθοδο θεραπείας της κύστης κόκκυγος

Η πρώτη αλλαγή και έλεγχος του τραύματος πραγματοποιείται την επομένη του χειρουργείου και το ντους επιτρέπεται αμέσως. Ο ασθενής λαμβάνει απλές μετεγχειρητικές οδηγίες και παρακολουθείται η πορεία του χειρουργείου περίπου κάθε 10 ημέρες.

Με την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγα, ο πόνος, η ταλαιπωρία των καθημερινών αλλαγών  και η απομάκρυνση απο  βασικές καθημερινές δραστηριότητες αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα:

Κύστη κόκκυγος – Ενδοσκοπική θεραπεία με Laser

Κύστη κόκκυγος: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (VIDEO)

Θεραπεία κύστης κόκκυγος το καλοκαίρι και περιποίηση τραύματος

Υποτροπή κύστης κόκκυγος: Επιλογές αντιμετώπισης

Laser (FiLaC) στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο σχετικά με τη Ενδοσκοπική μέθοδο επισκεφθείτε το κανάλι μας στο Youtube και τι ειδικό site για την κύστη κόκκυγος

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu