ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Άρθρα στον τύπο

Άρθρα στον τύπο - κύστη κόκκυγος

Πλεονεκτήματα της εφαρμογής Laser στην κύστη κόκκυγα - Άρθρο στο Mydoctors.gr

Σε άρθρο στο Mydoctors.gr  ο χειρουργός κος Όθωνας Μιχαήλ γράφει για τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής Laser στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος

Η κύστη του κόκκυγα, είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί αρκετά μεγάλο αριθμό ασθενών, κυρίως ανδρών, σε αναλογία 3:1 έναντι των γυναικών.

Προσβάλλει κυρίως τις ηλικίες 15-25 με σταδιακή μείωση έως και εξαφάνιση μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Λόγω της εφαρμογής ανοικτών χειρουργικών τεχνικών με συνοδά προβλήματα στην περιποίση του τραύματος κατά την μετεγχειρητική περίοδο, στην εξέλιξη των ιατροτεχνολογικών επιστημών προστέθηκε η ανάγκη ανεύρεσης αναίμακτων και ανώδυνων τρόπων αντιμετώπισης της πάθησης μει ελάχιστα επεμβατικό τρόπο.

Μια απο της σημαντικές εφαρμογές της σύγχρονης, ανώδυνης, αναίμακτης τχειρουργικής τεχνικής στην αντιμτώπιση της κύστης κόκκυγος είναι  η χρήση LASER (μέθοδος FilaC).

Το Laser στην εφαρμογή θεραπείας της κύστης κόκκυγος προσφέρει όσα απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Ανώδυνη θεραπεία

Αναίμακτη μέθοδος

Μικρός χρόνος επέμβασης (περίπου 15-20 λεπτά)

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται νοσηλεία

Απουσία μετεγχειρητικού πόνου

Δεν υπάρχει χειρουργικό τραύμα μετά την επέμβαση

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες

Η εφαρμογή της ακτίνας LASER μειώνει την πιθανότητα υποτροπής της νόσου στο ίδιο σημείο

 Δείτε τα σχετικά βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=7zQ0PfLIhBA

https://www.youtube.com/watch?v=hxK6kAGr3io&t=9s

Συμπερασματικά για την εφαρμογή της ίνας Laser στην ατνιμετώπιση της κύστης κόκκυγος:

Η επέμβαση δεν απαιτεί καμία τομή, δεν αφήνει καμία ουλή και η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

    Η μέθοδος FiLaC είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών (επί αποτυχημένων χειρουργικών αφαιρέσεων)

    Οι διαστάσεις της κύστεως / συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό ενώ η ευκαμψία των ινών εξασφαλίζει πρόσβαση για θεραπεία κύστεων / συριγγίων με δύσκολη ανατομία.

    Η εφαρμογή της μεθόδου FiLaC στην ευρύτερη περιοχή της ουράς εξαλείφει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κύστεως ή υποτροπής.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site: Mydoctors.gr

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu