ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Κύστη κόκκυγος

Ανώδυνη θεραπεία κύστης κόκκυγος, Ενδοσκοπική θεραπεία (EPSIT) και LASER

Previous Next

Laser (FiLaC) στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα

Η

κύστη κόκκυγα

ή

τριχοφωλεακό συρίγγιο

είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή πάνω από τον κόκκυγα και δύναται να είναι μονήρης ή με πολλαπλές διακλαδώσεις.

Η κύστη κόκκυγα είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 30 ετών.
Όταν δεν έχει επιπλοκές προξενεί ελάχιστα ενοχλήματα και η ύπαρξή της συχνά γίνεται αντιληπτή μόνο από το λέκιασμα του εσώρουχου.
Στην οξεία μορφή της συνοδεύεται από διόγκωση, ισχυρό πόνο, εκτεταμένη φλεγμονή και απόστημα. Επιπλέον, η φλεγμονή ενδέχεται να προκαλέσει πυρετό και καταβολή του οργανισμού.
Στην περίπτωση του αποστήματος, η ιατρική παρέμβαση οφείλει να είναι άμεση ώστε με τη διάνοιξη και παροχέτευση του αποστήματος να ανακουφιστεί ο ασθενής. Σε δεύτερο χρόνο, όταν η φλεγμονή υποχωρήσει, απαιτείται χειρουργική επέμβαση για την οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα.

Η εφαρμογη νέων τεχνολογικών υλικών και συγκεκριμένα η χρήση νέας γενιάς χειρουργικών laser προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην  εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπευτική προσέγγιση για το τριχοφωλεακό συρίγγιο και την κύστη κόκκυγα (FiLaC ®) απαλλάσσοντας τους ασθενείς από την επώδυνη κλασική χειρουργική αφαίρεσης της κύστης.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας κύστης κόκυγα με laser ( FiLaC ® ) είναι πολλαπλά σε σύγκριση με άλλες συμβατικές μεθόδους
Η θεραπεία είναι απλή, σύντομη (περίπου 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη προσφέροντας άμεσο και οριστικό κλινικό αποτέλεσμα.
  Δεν απαιτεί παρατεταμμένο χρόνο νοσηλείας, έχει μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, και μηδενικό κόστος αποθεραπείας.
   Η θεραπεία με Laser  δεν προξενεί εγκαυματική επιγάνεια και βαθύ χειρουργικό τραύμα, δεν απαιτεί επώδυνες αλλαγές και χρήση επιθεμάτων μετά από το χειρουργείο, ενώ ο ασθενής δεν εκτίθεται σε κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών (διαπύηση τραύματος, αιμορραγία, κ.τ. λ)
. Η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και η άμεση επάνοδος στις καθημερινές συνήθειες είναι γεγονός   

Δείτε τα σχετικά βίντεο με την εφαρμογή της μεθόδου Filac στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος

Η

μέθοδος FiLaC® είναι ιδανική

για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών και αυτό συμβαίνει λόγω της ευκαμψίας των ινών που μπορούν να εισχωρήσουν σε κάθε συριγγώδη πόρο, όσο δύσκολη ανατομία και αν έχουν.

Η εφαρμογή της μεθόδου FiLaC® στην ευρύτερη περιοχή της ουράς εξαλείφει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κύστεως ή υποτροπής, μειώνοντας σαφώς τις γενικότερες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του ασθενούς.

Ο Γενικός Χειρουργός Όθων Μιχαήλ είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην εφαρμογή της επαναστατικής ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΜΕ LASER.

Η ενδοσκοπική θεραπέια με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή θεραπείας. Πρόκειται για μια θεραπεία με εξαιρετική ακρίβεια που συμβάλλει καθοριστικά στην οριστική αντιμετώπιση της πάθησης. Μέσω μιας οπής εισάγεται ένα λεπτό ενδοσκόπιο και διενεργείται αναγνώριση και χαρτογράφηση της κύστης και των συριγγίων με εκπληκτική και εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

Διαβάστε επίσης:

Κύστη κόκκυγος – Ενδοσκοπική θεραπεία με Laser

Κύστη κόκκυγος: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (VIDEO)

Κύστη Κόκκυγος

Ενδοσκοπική Θεραπεία κύστης κόκκυγος (EPSiT)

 

Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu