ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Παθήσεις κόκκυγος

Οι παθήσεις του κόκκυγα και οι ανώδυνοι τρόποι αντιμετώπισης τους

Previous Next

Κύστη Κόκκυγος

Η

κύστη κόκκυγος

ή

τριχοφωλεακό συρίγγιο

είναι μία χρόνια

φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα.

Ο κυστικός σχηματισμός αφορά περισσότερο δασύτριχους νέους άντρες και δημιουργείται τις περισσότερες φορές από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα. Έχουν υπάρξει θεωρίες σχετικά με την εμβρυϊκή ανάπτυξη της κύστης κόκκυγος αλλά και λόγω της τριβής της ιεροκοκκυγικής περιοχής με το οστό.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο για την κύστη κόκκυγος

Η αναλογία αντρών γυναικών είναι 3:1 με ιδαίτερη επίπτωση στις ηλικίες 15 με 25. Σπάνια εμφανίζεται η νόσος σε ηλικίες άνω των 35 ετών.

Συμπτώματα κύστης Κόκκυγος

  • Πόνος στην"ουρά"

  • Ερυθρότητα
  • Οίδημα
  • Απόστημα
  • Φλεγμονή με εκροή πύου

Στην οξεία φάση τα παραπάνω συμπτώματα είναι ικανά να απομακρύνουν τον ασθενή απο τις καθημερινές του συνήθειες. Αποτελεί μια πάθηση με ιδιαίτερα μεγάλες επιπτώσεις, σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Η ανάγκες της σύγχρονης εποχής για σύντομή, οριστική , ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία οδήγησε στην εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών με σύγχρονα εργαλεία.

Θεραπεία κύστης κόκκυγος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες της κύστης κόκκυγος μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω αρθρα:

Ενδοσκοπική Θεραπεία κύστης κόκκυγος (EPSiT)

Laser (FiLaC) στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα

Πλεονεκτήματα της χρήσης RF (Ραδιοσυχνότητες) στην κύστη κόκκυγα

Πλεονεκτήματα της χρήσης LASER στην κύστη κόκκυγα

 

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Αλλα Αρθρα Ενοτητας

Menu