ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Κύστη Κόκκυγος

Κύστη κόκκυγος καλοκαίρι

Θεραπεία κύστης κόκκυγος το καλοκαίρι και περιποίηση τραύματος

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος πάντα αποτελούσε ένα ζήτημα αναστολής για τον ασθενή και ειδικά τους θερινούς μήνες. Η έξαρση της νόσου ειδικά σε νέους ανθρώπους λόγω των εξετάσεων για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και η καθιστική ζωή για μελέτη, καθώς και η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της έναρξης του καλοκαιριού, είναι ένα γεγονός που θέτει το ζήτημα αν πρέπει η νόσος να αντιμετωπιστεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν υπήρχε παλαιότερα κάποιος ενδοιασμός, αυτός σχετιζόταν με την περιποίηση του τραύματος, λόγω της ακρωτηριαστικής μεθόδου θεραπείας που περιελάμβανε τη μεγάλη εκτομή ιστού απο την ιεροκοκκυγική χώρα.

Η είσοδος της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στην κύστη κόκκυγος έχει δώσει πλέον ορατά αποτελέσματα, όσον αφορά την μετεγχειρητική αποκατάσταση και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος, εκτός απο τα σημαντικά οφέλη που περιέχει, όπως είναι ο μηδαμινός χρόνος νοσηλείας και η άμεση επάνοδος στην καθημερινότητα, προσφέρει στον ασθενή την δυνατότητα να απολαύσει την καλοκαιρινή του ξεκούραση χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Δεν υπάρχει τραύμα που να χρειάζεται επώδυνη και καθημερινή περιποίηση. Η επέμβαση, όποτε και να γίνει ακόμα και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν θέτει περιορισμούς στο θαλασσινό μπάνιο ή στην καθημερινή χαλάρωση.

Η επέμβαση διενεργείται μεσω μιας μικρής οπής ενός ήδη υπάρχοντος συριγγίου και η καταστροφή της κύστης και των συριγγίων πραγματοποιείται με ραδιοσυχνότητες ή Laser.

Η μικρή οπή που υπάρχει ήδη απο πριν στο δέρμα, δεν προκαλεί πόνο ή άφθονη παραγωγή δύσοσμων υγρών, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση πέρα απο την καλή υγιεινή και την τοποθέτηση μιας μικρής γάζας για μερικές ημέρες και φυσικά δεν δρα περιοριστικά για τον περίπατο, το κολύμπι στη θάλασσα ή ακόμα και τις αθλητικές δραστηρίοτητες της παραλίας.

Πλεονεκτήματα της Ενδοσκοπική θεραπείας κύστης κόκκυγος EPSIT

Η Ενδοσκοπική μέθοδος EPSiT έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις κλασικές χειρουργικές μεθόδους:

  • διενεργείται με τοπική αναισθησία ή μέθη,
  • είναι αναίμακτη και ανώδυνη
  • ολοκληρώνεται σε 20-30 λεπτά,
  • δεν απαιτεί νοσηλεία
  • μετεγχειρητικά δεν απαιτούνται παυσίπονα ούτε επώδυνες αλλαγές
  • δεν υπάρχουν ράμματα
  • δεν υπάρχει τραύμα για περιποίηση

Πώς γίνεται η θεραπεία EPSIT

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με την ενδοσκοπική μέθοδο EPSiT περιλαμβάνει δύο φάσεις: τη διαγνωστική και τη θεραπευτική. Οι φάσεις αυτές είναι διακριτές μεταξύ τους και διενεργούνται στην ίδια επέμβαση

Κατα την διαγνωστική πραγματοποιείται η χαρτογράφηση της κύστης και των διακλαδώσεών της καθώς και των κρυφών συριγγίων, με την τοποθέτηση μικρής διαμέτρου συριγγοσκόπιου και απεικόνση σε HD οθόνη.

Στη θεραπευτική φάση, γίνεται εκ των έσω καταστροφή του συριγγώδους πόρου, των διακλαδώσεων αυτού και του κυστικού σχηματισμού.

Για την καταστροφή των συριγγίων και της κύστης χρησιμοποιείται το Laser ή οι ραδιοσυχνότητες RF.

Τα υπολείμματα καθαρίζονται εκ νέου, προκαλείται αιμόσταση και ο ασθενής μετά απο λίγη ώρα λαμβάνει εξιτήριο και συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητα του.

Η Ενδοσκοπική Θεραπεία EPSIT είναι απόλυτα ασφαλής για να διενεργηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν στερεί τον χρόνο χαλάρωσης που διαθέτει ο ασθενής κατα την καλοκαιρινή του ξεκούραση, δεν δεσμεύει το οικογενειακό περιβάλλον απο την υποχρέωση να πραγματοποιεί καθημερινές επώδυνες αλλαγές.

Η μοναδική υποχρέωση του ασθενούς είναι να κρατα το τραύμα του καθαρό με κανονικές συνθήκες υγιεινής.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την μέθοδο στα παρακάτω άρθρα:

Ενδοσκοπική Θεραπεία κύστης κόκκυγος (EPSiT)

Laser (FiLaC) στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα

Εκπομπή Αναδειξέ Το: Ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος

Εκπομπή Ολο Υγεία: Ανώδυνη ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος και περιεδρικού συριγγίου

Ιατρικές συναντήσεις: Κύστη κόκκυγος,περιεδρικό συρίγγιο,αιμορροϊδες | SBC

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu