ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Άρθρα στον τύπο

Ανώδυνη θεραπεία κύστης κόκκυγος

Ανώδυνη ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος - CIAO Magazine

Σε άρθρο στο περιοδικό CIAO και στο  I-Ciao.gr  ο χειρουργός κος Όθωνας Μιχαήλ γράφει για την ανώδυνη ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος.

H κύστη κόκκυγος είναι μια φλεγμονή του υποδόριου ιστού της περιοχής ανάμεσα στους γλουτούς στο σημείο που οι περισσότεροι ονομάζουμε «ουρίτσα». Ο Γενικός  Χειρουργός  Όθωνας Μιχαήλ, μας ενημερώνει για την ανώδυνη ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος.

Η μέγιστη συχνότητα της πάθησης συμβαίνει μεταξύ της ηλικίας των 16 και 20 ετών και παραμένει υψηλή μέχρι την ηλικία των 25 ετών, ενώ είναι σπάνια η εμφάνισή της μετά την ηλικία των 40 ετών. Είναι πιο συχνή στους άνδρες σε αναλογία 3:1 σε σχέση με τις γυναίκες.

Προκαλείται απο αντίδραση τύπου ξένου σώματος σε τρίχες που εμφυτεύονται στην περιοχή είτε σε φλεγμονή του θυλάκου της τρίχας με επέκταση στο παρακείμενο υποδόριο λίπος. H κύστη μπορεί επίσης να υπάρχει κατά την γέννηση του ανθρώπου και  έτσι εξηγείται η εμφάνιση κύστης κόκκυγος σε βρεφική ή και σε παιδική ηλικία.

Οι κλασσικές «ανοικτές» τεχνικές, που εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα, στην αντιμετώπιση της πάθησης, προκαλούν ιδιαίτερα μετεγχειρητικά προβλήματα, πόνο, αδυναμία καθίσματος και καθυστερημένη επούλωση του τραύματος που φτάνει μέχρι και τους 3 μήνες.

Σήμερα, ο εξειδικευμένος χειρουργός έχει στα χέρια του την νέα επαναστατική, ανώδυνη και αναίμακτη Ενδοσκοπική Θεραπεία Αντιμετώπισης της κύστης του κόκκυγα (EPSIT)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ciao και μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια στο i-Ciao.gr

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu