ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Άρθρα στον τύπο

Περιεδρικό συρίγγιο με Laser

Θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με Laser - lifesubjects.gr

Σε άρθρο στο Lifesubjects.gr ο χειρουργός κος Όθωνας Μιχαήλ γράφει για την θεραπεία του περιεδρικού συριγγίου με Laser

"Η ανάπτυξη ενός περιεδρικού συριγγίου προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό τους σφιγκτήρες του πρωκτού, οπότε η αρτιότερη προσέγγιση προσβλέπει στην διατήρηση του σφιγκτηριακού μηχανισμού και την διατήρηση της εγκράτειας." μας εξηγεί ο Χειρουργός κος Μιχαήλ

Τι προκλήσεις υπάρχουν στην αντιμετώπιση του περιεδρικού συριγγίου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο χειρουργός, "οι κλασσικές χειρουργικές μέθοδοι αντιμετώπισης παρουσιάζουν τραυματισμό των σφιγκτήρων με συνέπεια απώλεια αερίων ή κοπράνων, κάτι που αποτελεί ισχυρό κλονισμό στην καθημερινότητα των ασθενών και μια ιδιαίτερη αναπηρία".

Παλαιότερες και νεότερες εξελιγμένες τεχνικές έχουν καλά αποτελέσματα, αλλά το ποσοστό των υποτροπών εξακολουθεί διεθνώς να παραμένει αρκετά υψηλό.

Η θεραπεία του περιεδρικού συριγγίου με Laser

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία η καινοτομική μέθοδος θεραπείας με Laser FiLaC® (Fistula – track – Laser Closure).

Η θεραπεία συνίσταται στη σύγκλιση (κλείσιμο) του συριγγίου με τη χρήση του laser Leonardo και μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική (360ο) διάχυση της ενέργειας, καθιστώντας έτσι την επέμβαση ασφαλή και την καταστροφή του συριγγίου ολοκληρωτική.

Η επέμβαση διενεργείται με την προώθηση και την ακριβή τοποθέτηση της οπτικής ίνας Laser μέσα στο συρίγγιο. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται εφαρμόζεται η ενέργεια laser που καταστρέφει το επιθήλιο του συριγγώδους πόρου και συγκλίνει (σφραγίζει) τα τοιχώματα του συριγγίου.

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Laser FiLaC

Η θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με Laser FiLaC®έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις υπόλοιπες κλασσικές μεθόδους:

  •  Είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη
  •  Εξασφαλίζεται ο απόλυτος έλεγχος αποφεύγοντας το ενδεχόμενο εκτομής ή διαχωρισμού των ιστών και τους συνακόλουθους κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών
  •  Δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο νοσηλείας και πραγματοποιείται σε βάση ημερήσιας νοσηλείας. Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα μετά απο λίγες ώρες απο την κλινική
  •  Οι διαστάσεις και η διάμετρος του συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό ενώ η εύκαμπτη ίνα Laser εξασφαλίζει πρόσβαση σε συρίγγια με δύσκολη ανατομία και διακλαδώσεις.
  •  Η ενέργεια του laser επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site: Lifesubjects.gr

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

 

Menu