ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Άρθρα στον τύπο

Αιμορροϊδοπλαστική με laser – Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της - Άρθρο στο Stogiatro.gr

Σε άρθρο στο Stogiatro.gr ο χειρουργός κος Όθωνας Μιχαήλ γράφει για την Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (LHP)

 

Αποτελεί μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για την ανώδυνη αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας. Η εφαρμογή της δεν απαιτεί καμία τομή και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του μερικές ώρες μετά την επέμβαση.


Οι αιμορροΐδες, είναι φυσικά στοιχεία της ανατομίας του πρωκτού τα οποία, κατά τη διάρκεια της αφόδευσης, δρουν σαν προστατευτικά μαξιλάρια. Επίσης, σε κάποιο βαθμό, βοηθούν τον πρωκτικό σφιγκτήρα στη σύγκλειση του πρωκτού και συμβάλλουν, έτσι, στην εγκράτεια των κοπράνων. Με το πέρασμα του χρόνου καθώς και με το συνδυασμό άλλων παραγόντων (σφίξιμο κατά τη διάρκεια μιας κένωσης, συχνή δυσκοιλιότητα, διάρροια, εγκυμοσύνη, παχυσαρκία και κίρρωση του ήπατος) αυτά τα μαξιλαράκια διογκώνονται, μεγαλώνουν και φουσκώνουν και οι ιστοί που τα κρατούν στην θέση τους χαλαρώνουν. Όταν αυτό συμβεί, τότε μιλάμε για αιμορροϊδοπάθεια, μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αιμορραγία, πόνο στην περιοχή του πρωκτού, θρόμβωση του εξωτερικού αιμορροϊδικού πλέγματος, δυσφορία, πυγρά ( έκκριση βλέννας), φαγούρα (κνησμός), αίσθημα ατελούς αφόδευσης.


Ανάλογα με τη βαρύτητά της, η αιμορροϊδοπάθεια, ταξινομείται σε 1ου , 2ου, 3ου και 4ου βαθμού.

Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP® - Laser Haemorrhoido Plasty) ενδείκνυται για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού.

Ο κ. Μιχαήλ Όθων, MD, MSc, PhD, γενικός χειρουργός μας περιγράφει τη διαδικασία της επέμβασης και παραθέτει τα πλεονεκτήματά της.

«Η μέθοδος εφαρμόζεται  με τη χρήση laser, με υψηλή απορρόφηση στο νερό και ειδικών ινών κωνοειδούς εκπομπής, που διέρχονται μέσω μιας μικρής οπής και εφαρμόζουν με ομοιόμορφο και απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια laser στον υποβλεννογόνιο ιστό, προκαλώντας άμεση συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου. Η συνολική θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά διαφυλάσσοντας απόλυτα τον βλεννογόνο και το σφικτήρα.


Μετά από μερικές ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά “μαξιλάρια” λειτουργικά ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση», εξηγεί ο κ. Μιχαήλ.


Πλεονεκτήματα αιμορροϊδοπλαστικής LHP ®

•    πραγματοποιείται μόνο με μία μικρή παρακέντηση αποφεύγοντας τα τραύματα που συνοδεύουν την κλασική χειρουργική θεραπεία
•    πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο μετά την επέμβαση.
•    δεν απαιτεί τομές ή χρήση ραμμάτων που θεωρούνται εξαιρετικά επώδυνα και δημιουργούν φοβία για τις επεμβάσεις θεραπείας των αιμορροΐδων.
•    διατηρεί ακέραιο το βλεννογόνο αποφεύγοντας το ενδεχόμενο στενώσεων
•    διατηρεί ανέπαφο το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο βλάβης του
•    προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση και άμεση επάνοδο του ασθενούς στις συνήθεις δραστηριότητες, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο
•    η ενέργεια laser ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέου συνδετικού ιστού προλαμβάνοντας την ευρύτερη πρόπτωση
•    Συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site: Stogiatro.gr

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu