ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Ορθό - Πρωκτός

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αιμορροίδες

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα υγείας που εκδηλώνεται σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας αλλά με  πιο συχνή εμφάνιση σε άτομα προχωρημένης ηλικίας.

 

Επειδή ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα θέμα «ταμπού», ελάχιστοι ασθενείς μιλούν ανοιχτά για αυτό το θέμα, με τις συνέπειες όσον αφορά τα συμπτώματα αλλά και την αποτελεσματικότερη θεραπεία να είναι δυσμενέστερα. Εκτιμάται με βάση παγκόσμιες μελέτες ότι η αιμορροιδοπάθεια  απασχολεί σχεδόν 6 στους 10 ανθρώπους με τα συμπτώματα να είναι από ήπια μέχρι και βαρειά.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιμορροιδες και την συνοδό αιμορροιδοπάθεια, ώστε να αποφύγετε τις βαρειές συνέπεις (μεγάλη απώλεια αίματος, αίσθημα καύσου και πόνου στην αφόδευση, κνησμό και αίσθημα ατελούς κένωσης).

  1. Δεν είναι πλέον θέμα ταμπού

Θα πρέπει να αναζητησετε τη βοήθεια εξειδικευμένου χειρουργού από τα πρώτα ήδη συμπτώματα εμφάνισης της νόσου, ώστε να σας κατευθύνει με σωστή προσέγγιση στην αποφυγή προβλημάτων και επιδείνωσης της νοσου. Θα πρέπει να πάψει να είναι θέμα ταμπού και να αναλογιστείτε ότι η αντιμετώπηση της αιμορροιδοπάθειας είναι πλέον ανώδυνη και αναίμακτη, με βασική προυπόθεση να γίνει στα πρώτα στάδια της νόσου. Μη διστάσετε λοιπόν να μιλήσετε με τους οικείους σας. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πλέον πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είναι πλέον θέμα «ταμπού» αλλα μια καθημερινή νόσος.

  1. Η αιμορροιδοπάθεια σε νέους είναι μια πραγματικότητα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, η ελλειπής άσκηση και η έλλειψη φυτικών ινών έχει κατεβάσει την ηλικία εμφάνισης της αιμορροιδοπάθειας στα 30 έτη. Στις γυναίκες παίζει ρόλο και οι Αιμορροϊδες στην κύηση είναι ένας επιπρόσθετος παράγοντας. Συνεπώς, η εμφάνιση αιμορροιδοπάθειας σε προχωρημένης ηλικίας ανθρώπους ανηκει πλέον στο παρελθόν και τα νέα περιστατικά αφορούν μικρότερες ηλικίες.

  1. Η κακή διατροφή συμβάλλει στην έξαρση του προβλήματος

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αιμορροιδοπάθειας, εκτός από την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης λόγω καθημερινών δραστηριοτήτων, είναι περιορισμένη πρόσληψη φυτικών ινών μέσα από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσκοιλιότητας και σκληρων κοπράνων με αποτέλεσμα εμφάνισης αιμορροιδοάθειας.

  1. Όσο πιο νωρίς θεραπεύσουμε τόσο πιο καλά

Η αιμορροιδοπάθεια εξελίσσεται. Ξεκινάει από τον πρώτο βαθμό με πολύ ήπια αρχικά συμπτώματα και καταλήγει στον τέταρτο βαθμό με τα συμπτώματα να είναι έως και επικίνδυνα. Είναι μια πάθηση που δεν μπορεί να αναστραφεί με φυσικό τρόπο. Δηλαδή από τον τρίτο βαθμό δεν θα επιστρέψει ποτέ στον τέταετο διοτι η πάθηση είναι τέτοια που τα αιμορροιδικά αγγεία χαλάνε σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν διορθώνονται. Μπορεί με φυσικό τρόπο να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου αλλά με την πάροδο της ηλικίας το πρόβλημα θα επανέλθει ενδεχομένως σε χειρότερο βαθμό και με πιο έντονη συμπτωματολογία.

  1. Καλύτερη η πρόληψη παρά η θεραπεία

Ότι ακριβώς ισχύει για όλες τις παθήσεις, ισχύει και για τις αιμορροίδες. Απλοί τρόποι πρόληψης περιλαμβάνου την λήψη φυτικών ινών, την αποφυγή δυσκοιλιότητα ή σκληρών κενώσεων, την αποφυγή κατανάλωσης αλκοολ και μπαχαρικών, την άσκηση και φυσικά την αποφυγή καθιστικής ζωής.

Θεραπεία Αιμορροϊδων:

Για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας, χρησιμοποιούνται πλέον νέες και αναίμακτες τεχνικές

Θεραπεία αιμορροϊδων με τη χρήση LASER

Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (LHP)

Απολίνωση Αιμορροϊδων με Laser (HELP)

Θεραπεία αιμορροϊδων με τη μέθοδο HAL

Θεραπεία αιμορροϊδων με τη χρήση ψαλιδιού υπερήχων HARMONIC

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu