ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Αιμορροϊδες

Ανώδυνη θεραπεία αιμορροϊδων, Θεραπεία με Laser και άλλες αναίμακτες τεχνικές

Θεραπεία Αιμορροϊδων Laser

Απολίνωση Αιμορροϊδων με Laser (HELP)

Η μέθοδος HeLP® (Hemorrhoid Laser Procedure) είναι μια καινοτομική εξέλιξη στη

θεραπεία των συμπτωματικών αιμορροΐδων


Είναι ενδοσκοπική, εντελώς ανώδυνη και απλούστερη από κάθε άλλη διαθέσιμη τεχνική: δεν απαιτεί εκτομή του ιστού και πραγματοποιεί (με φωτοπηξία) το σφράγισμα των αιμορροϊδικών αρτηριών χωρίς βελόνες και ράμματα.

Η

μέθοδος απολίνωσης των αιμορροϊδων

HeLP® πραγματοποιείται με laser και υπό την καθοδήγηση υπερήχων, εντοπίζει και «σφραγίζει» τους τελικούς κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας που βρίσκονται περίπου 4cm από την οδοντωτή γραμμή του πρωκτικού καναλιού.

Η μέθοδος απολίνωσης των αιμορροϊδων HeLP® είναι απόλυτα ελεγχόμενη και εντελώς εστιασμένη, πραγματοποιείται σε μια μόνο συνεδρία, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, ενδείκνυται για την

θεραπεία αιμορροΐδων δεύτερου και τρίτου βαθμού

(με μικρό βαθμό πρόπτωσης) και επιλύει άμεσα τα επώδυνα συμπτώματα (υποτροπιάζουσες αιμορροϊδικές κρίσεις και αιμορραγίες) στους πάσχοντες ασθενείς.

Τρόπος θεραπείας
Με τη χρήση λιπαντικού, εισάγουμε ένα πρωκτοσκόπιο με υποδοχή από την οποία διέρχεται μια ειδική κεφαλή doppler που εντοπίζει τους τελικούς κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας, οι οποίοι τροφοδοτούν τους αιμορροϊδικούς όζους.

Μέσα από την υποδοχή, προωθείται ένας ειδικός καθετήρας λέιζερ που εφαρμόζει εστιασμένα, με απόλυτη ακρίβεια, σε ελεγχόμενο βάθος, ενέργεια λέιζερ με υψηλή απορρόφηση στην αιμοσφαιρίνη.

Η ενέργεια του laser οδηγεί στην ανάσχεση της αιμορραγίας και στη διακοπή της τροφοδοσίας (απολίνωση) των διεσταλμένων αιμορροΐδων. Μετά από τη θεραπεία η αρτηριοφλεβική ροή τροποποιείται επιφέροντας τη συρρίκνωση και απόσυρση των αιμορροϊδικών όζων, σύσφιξη του βλεννογόνου και στερέωση του μυϊκού τους υποστρώματος θεραπεύοντας τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής νόσου εντός 4 εβδομάδων.
Η διαδικασία είναι τελείως αναίμακτη και ανώδυνη καθώς στην άνω ή εσωτερική περιοχή του πρωκτού δεν υπάρχουν υποδοχείς πόνου.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου HeLP®
Η θεραπεία με τη μέθοδο απολίνωσης των αιμορροϊδων με Laser HeLP® καθιστά εφικτή την ημερήσια θεραπεία των αιμορροΐδων προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στον ασθενή:
•    Αποτελεί τον ιδανικό τρόπος αιμόστασης.
•    Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς αναισθησία.
•    Είναι εξαιρετικά σύντομη θεραπεία που διαρκεί μόλις 10 -15 λεπτά.
•    Πραγματοποιείται εντελώς ανώδυνα, χωρίς τομές ή ράμματα με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια.
•    Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο επιπλοκών και μετεπεμβατικού πόνου.
•    Δεν δημιουργεί ουλές, διατηρεί ανέπαφο το σφιγκτήρα, δεν ενέχει κινδύνους στενώσεων ή ακράτειας.
•    Έχει συντομότερη αποθεραπεία έναντι κάθε άλλης διαθέσιμης τεχνικής.
•    Είναι κλινικά αποδεδειγμένη με αποτελεσματικότητα >82%.
•    Συνοδεύεται από υψηλή αποδοχή και ικανοποίηση των ασθενών.
•    Άμεσο εξιτήριο.
•    Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση.

 

Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu