ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Αιμορροϊδες

Ανώδυνη θεραπεία αιμορροϊδων, Θεραπεία με Laser και άλλες αναίμακτες τεχνικές

Previous Next

Θεραπεία αιμορροϊδων με τη χρήση ψαλιδιού υπερήχων HARMONIC

Η

αιμορροϊδεκτομή με χρήση υπερήχων

είναι μια σύγχρονη τεχνική στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας 3ου και 4ου βαθμού.

 

Ανήκει στις τεχνικές αιμορροϊδεκτομής χωρίς χρήση ράμματος και έτσι αποτελεί μία από τις επιλογές που έχουν οι χειρουργοί.

Κατα την ενεργοποίηση του ψαλιδιού υπερήχων από τον χειρουργό, εκπέμπεται ένα σήμα από τη γεννήτρια το οποίο μεταβιβάζεται στην χειρολαβή. Εκεί, ο παλμός μετατρέπεται σε μηχανική κίνηση στον (διαμήκη άξονα) με ταλάντωση στα 55,5 Kmz.

Η κίνηση αυτή, μεταφέρεται στην άκρη της λεπίδας και από εκεί στον ιστό. Έτσι ο ιστός κατά την ενεργοποίηση του εργαλείου αρχίζει να συρικνώνεται, καθώς λύονται οι δεσμοί υδρογόνου ανάμεσα στις πρωτεΐνες, με τελικό αποτέλεσμα την τήξη των πρωτεϊνών, τη δημιουργία πρωτεϊνικού πήγματος και τη διατομή του ιστού.

Με την

σύγχρονη και ανώδυνη τεχνική

της χρήσης των υπερήχων δεν προκαλείται έγκαυμα επειδή δεν διαρρέουν ηλεκτρόνια στον ασθενή.

Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται τοπικά στα άκρα του εργαλείου είναι < των 1000 C (όταν στην ηλεκτροδιαθερμία είναι > των 1200 C), επιτυγχάνοντας έτσι ελαχιστοποίηση της θερμικής βλάβης στους ιστούς.

Η μέθοδος πλεονεκτεί σαφώς σε πρώιμα αποτελέσματα, συγκριτικά με άλλες μεθόδους, όπως διαθερμίας και ραδιοσυχνοτήτων με χαρακτηριστική την έλλειψη μετεγχειρητικού πόνου και γρήγορη επάνοδο του ασθενή στην εργασία του ακόμη και την επόμενη μέρα από την έξοδο του

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu