Ορθό - Πρωκτός

Θεραπεία αιμορροϊδων με τη μέθοδο PPH - Longo

Η χειρουργική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με την τεχνική Longo ή αλλιώς Stapled hemorrhoidectomy εφαρμόζεται για  αιμορροΐδες κυρίως τρίτου και τετάρτου βαθμού καθώς και για την διόρθωση της πρόπτωση του ορθού.

 

Δεν έχει ένδειξη για μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες ή σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχουν δευτέρου βαθμού εσωτερικές και μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής Longo είναι τα ακόλουθα:

    Η επέμβαση δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο

    Αποφεύγονται μετεγχειρητικές επιπλοκές που σχετίζονται με φλεγμονές, μικροβιακές μολύνσεις, αιμορραγίες ή τραυματισμό των σφιγκτήρων.

    Η  φυσιολογική κένωση του εντέρου επανέρχεται αμέσως μετά το χειρουργείο καθώς ο ασθενής μπορεί να έχει ομαλές και ανώδυνες κενώσεις ακόμα και αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση.

    Ο ασθενής επανέρχεται σε πλήρη φυσική δραστηριότητα από την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.

    Η χειρουργική επέμβαση είναι γρήγορη και αναίμακτη, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η παραμονή στο νοσοκομείο.

Στην δεκαετία του 90 ο Peck στις ΗΠΑ και ο Allegra στην Ιταλία πρότεινε την αφαίρεση των αιμορροϊδικών όζων με κυκλικό αναστομωτήρα με εκτομή και συρραφή στη οδοντωτή γραμμή.

Το 1993 ο Α.Longo λόγω του έντονου μετεγχειρητικού πόνου (οδοντωτή γραμμή) τροποποίησε τη μέθοδο ώστε το επίπεδο της εκτομής – συρραφής του κυκλικού αναστομωτήρα να είναι περίπου 2 εκ. επάνω από την οδοντωτή γραμμή – περιοχή που είναι ανώδυνη λόγω της έλλειψης αισθητικών υποδοχέων.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ

  1. Περίπαρση του βλεννογόνου και του υποβλεννογόνου με το πρωκτοσκόπιο περίπαρση.
  2. Εισάγεται ο κυκλικός αναστομωτήρας ο οποίος πυροδοτεί 4 cmκεντρικότερα της οδοντωτής γραμμής

Εκτομή – αυτόματη συρραφή του βλεννογόνου – 2 cm κεντρικότερα της οδοντωτής γραμμής

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τις επεμβάσεις αιμορροϊδων

Υπάρχουν αρκετές παθήσεις που έχουν παρόμοια συμπτωματολογία με τις αιμορροϊδες και γι'αυτόν τον λόγο πραγματοποιούνται κάποιες εξετάσεις για την σαφή διάγνωση της αιμορροϊδοπάθειας. Σε χειρουργεία που πραγματοποιείται αφαίρεση των αιμορροϊδικών όζων, αυτοί αποστέλλονται για βιοψία.

Οι αιμορροϊδες υπάρχουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Το αν θα προκληθεί πρόβλημα εξαρτάται απο τους παράγοντες κινδύνου που έχει ο κάθε ασθενής χωριστά. Αν αντιμετωπισθεί η δυσκοιλιότητα ή οι άλλοι παράγοντες που προκαλούν αιμορροϊδοπάθεια ο κίνδυνος επανεμφάνισης απομακρύνεται. Οι σύγχρονες τεχνικές Laser και Υπέρηχοι που εφαρμόζει ο χειρουργός Δρ. Όθων Μιχαήλ, διορθώνουν οριστικά το πρόβλημα στα πάσχοντα αιμορροϊδικά αγγεία αλλά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αν θα εμφανιστεί αιμορροϊδοπάθεια σε κάποιο άλλο σημείο του ορθοπρωκτικού σωλήνα

Οι παλαιότερες τεχνικές ήταν ακρωτηριαστικές με πρόκληση τραύματος λόγω της αφαίρεσης των αιμορροϊδικών όζων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος. Με τις σύγχρονες μεθόδους ο πόνος απουσιάζει, η καθημερινότητα είναι ποιοτική και η επάνοδος άμεση.

Η επεμβάσεις με laser και υπερήχους δεν απαιτούν τη νοσηλεία. Ήδη απο την ίδια ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας, λίγες μόνο ώρες μετά την επέμβαση

Για το χειρουργείο παρέχονται αναλυτικές Προεγχειρητικές οδηγίες απο τον χειρουργό Δρ. Όθων Μιχαήλ. την ημέρα του χειρουργείο θα γίνει ένας μικρός χαμηλός υποκλυσμός για την καθαριότητα του χειρουργικού πεδίου.

Μετά την επέμβαση το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η διατροφή σας. Αρκετές φυτικές ίνες και υγρά για την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

Ο χρόνος της επέμβασης καθορίζεται απο το μέγεθος του προβλήματος. Με τη νέα σύγχρονη θεραπεία των αιμορροϊδων δεν απαιτείται πάνω απο μια ώρα σε σοβαρές περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθειας

Η παρουσία αίματος κατα τις κενώσεις είναι κάτι συνιθισμένο και δεν προκαλεί ανησυχία λόγω της επούλωσης του τραύματος, εφόσον η επέμβαση δεν έχει γίνει με σύγχρονο τρόπο. Εντούτοις, αν η ποσότητα αίματος είναι μεγάλη και ζωηρού ερυθρού χρώματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον χειρουργό σας

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι δυο αυτές παθήσεις να συνυπάρχουν. Αντιμετωπίζονται στον ίδιο χρόνο χωρίς να χρειάζεται διαφορετικό χειρουργείο

Με τις νέες μεθόδους ο κίνδυνος της ακράτειας αποτελεί παρελθόν.

 

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu