ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Ορθό - Πρωκτός

Ραγάδα πρωκτού - Θεραπεία με J-plasma

Στο βίντεο που παρακολουθείτε ο Γενικός Χειρουργός Όθων Μιχαήλ παρουσιάζει την πρωτοποριακή, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία της ραγάδας του πρωκτικού δακτυλίου με τη χρήση J-Plasma

 

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης της ραγάδας πρωκτικού δακτυλίου εισήγαγε ο Γενικός Χειρουργός Όθων Π. Μιχαήλ στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Το J-PLASMA είναι μία εξελιγμένη μορφή ενέργειας, που συνδυάζει τις μοναδικές ιδιότητες του ψυχρού πλάσματος Ηλίου με αυτές των ραδιοσυχνοτήτων. Το πλάσμα Ήλιο συγκεντρώνει την RF ενέργεια για καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος στον ιστό, παρέχοντας υψηλότερο επιπέδο ακρίβειας και ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στους ιστούς. Αυτές οι ιδιότητες επιτρέπουν στο χειρουργό τη χρήση της ενέργειας πάνω και γύρω από πολύ ευαίσθητες περιοχές.

Η τεχνολογία πάνω στην οποία στηρίζεται το j-plasma είναι ο συνδυασμός της ισχύος ραδιοσυχνοτήτων με την ψυχρή ροή αερίου Ηλίου. Αυτό επιτρέπει σε ένα μοναδικό εργαλείο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αιμόστασης εξ επαφής, αλλά και επίσης αιμόστασης χωρίς επαφή (spray). Έτσι η ακτίνα πλάσματος μπορεί να εφαρμόζεται τόσο σε περιορισμένες, όσο και εκτεταμένες επιφάνειες αιμόστασης.

Όπως ένα υγρό μπορεί να μετασχηματιστεί σε αέρια μορφή, το πλάσμα δημιουργείται με την προσθήκη ενέργειας σε ένα αέριο. Το J-Plasma χρησιμοποιεί αέριο Ήλιο (He) που διαπερνά κατά μήκος ένα φορτισμένο ηλεκτρόδιο -το οποίο μπορεί επίσης να επεκταθεί για την επίτευξη κοπής- το οποίο δημιουργεί στοχευμένης επίδρασης ακτίνα πλάσματος. Με την υψηλής ακρίβειας επίδραση και ελάχιστης θερμικής διασποράς ενέργεια, το J-Plasma μπορεί να βελτιώσει τις χειρουργικές και μη εφαρμογές σε όλο το εύρος των ειδικοτήτων και διαδικασιών.

Το πλάσμα ηλίου εστιάζει την RF ενέργεια για την επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας στην εφαρμογή στους ιστούς και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ανεπιθύμητου τραύματος καθώς δεν αναπτύσσεται θερμοκρασία.

Αυτές οι ιδιότητες του J-Plasma επιτρέπουν στο χειρουργό τη χρήση της ενέργειας (για κοπή και αιμόσταση) πάνω και γύρω από ευαίσθητες ανατομικά περιοχές.

Επομένως το J-Plasma είναι ένα χειρουργικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλώς για κοπή, αιμόσταση και διαχωρισμό ιστών.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι το ελάχιστο βάθος διάχυσης της ενέργειας στους ιστούς όπου εφαρμόζεται, συγκριτικά με τις άλλες γνωστές τεχνολογίες ενέργειας. Ως εκ τούτου, η βλαπτική δράση στους υγιείς απομείναντες ιστούς  είναι αμελητέα ή σχεδόν ανύπαρκτη, όπως αντιθέτως συμβαίνει με τη χρήση διαθερμίας που προκαλεί εκτεταμμένη βλάβη και στους παρακείμενους ιστούς.

Το σπουδαίο αυτό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας J-Plasma προσδιορίζει και το πλήθος των ενδείξεων εφαρμογής της, κυρίως στη διήνηση - παρασκευή - καταστροφή ή εκτομή διαφόρων ιστικών βλαβών ή όγκων και την παρασκευή χειρουργικών πλάνων ιδίως σε περιοχές που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Στη ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου, η εφαρμογή του J-Plasma αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο καταστροφής του παθολογικού ιστού που έχει προκληθεί λόγω της χρονιότητας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην προσβεβλημμένη περιοχή να ξεκινήσει την διαδικασία επούλωσης άμεσα, χωρίς πόνο (λόγω του μικρού βάθους εφαρμογής) και κυρίως χωρίς τους κινδύνους καταστροφικών συνεπειών από την εφαρμογή άλλων μεθόδων (ακράτεια κτλ)

Με την χρήση του J-plasma στην θεραπεία της ραγάδας του πρωκτικού δακτυλίου αποφεύγουμε τραυματισμό της περιοχής όπως οι προγενέστερες χειρουργικές μέθοδοι και μια πιθανή μικρή ή μεγάλη ακράτεια αερίων και κοπράνων που δημιουργούσαν αυτές για κάποιες εβδομάδες ή και μήνες καθώς επίσης υπάρχει και σχεδόν παντελής απουσία μετεγχειρητικού πόνου και ταλαιπωρία του ασθενούς.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι η άμεση επάνοδος στην καθημερινότητα.

Αναλυτικα τον τρόπο εφαρμογής της μεθόδου μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ακολουθεί

 

Τα οφέλη της μεθόδου είναι ιδιαίτερα σημαντικά και τα αποτελέσματα ασφαλή.

 

  • Είναι Αναίμακτη και το βασικότερο είναι Ανώδυνη
  • Γίνεται σε βάση ημερησιας νοσηλείας. Δεν χρειάζεται νοσηλεία αφού το πρωί πραγματοποιείται το χειρουργείο και το μεσημέρι ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του
  • Η περιποίηση του τραύματος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και αρκεί η καθημερινή υγιεινή

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου στα παρακάτω άρθρα:

Ραγάδα πρωκτού: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (VIDEO)

Ραγάδα δακτυλίου - Ορισμοί και διάγνωση

Εκπομπή Ολο Υγεία: Θεραπεία αιμορροϊδων με Laser και ραγάδα δακτυλίου

Ραγάδα του πρωκτού - I-Ygeia.gr

Ραγάδα δακτυλίου - Χειρουργική αντιμετώπιση

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

 

Menu