ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Άρθρα στον τύπο

Αντιμετώπιση περιεδρικού συριγγίου με LASER-Ασφαλής μέθοδος θεραπείας - Άρθρο στο Epikairo.com

Σε άρθρο στο Epikairo.com ο χειρουργός κος Όθωνας Μιχαήλ γράφει για την Αντιμετώπιση περιεδρικού συριγγίου με LASER

 

Το περιεδρικό συρίγγιο είναι η μη φυσιολογική επικοινωνία του περιπρωκτικού δέρματος με τον πρωκτικό σωλήνα ή το ορθό διαμέσου ενός πόρου ο οποίος αποτελείται από ινώδη ιστό και εσωτερικά καλύπτεται από κοκκιωματώδη ιστό. Συνήθως εμφανίζεται σε ασθενείς που έχουν ιστορικο περιεδρικου αποστήματος, το οποίο έχει παροχετευθεί είτε χειρουργικά είτε αυτόματα. Μάλιστα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 80% των ασθενών με περιεδρικό απόστημα.

Απ’ τα βασικά προβλήματα που προκαλεί η πάθηση, εκτός βέβαια απο την καθημερινή ταλαιπωρία υγιεινής λόγω της εκροής υγρών απο τον συριγγώδη πόρο, είναι και η δυσκολία στην διαδικασία επούλωσης και παράλληλα οριστικής αντιμετώπισης της πάθησης.

Οι υποτροπές σε ασθενείς με περιεδρικό συρίγγιο ανέρχονται σε αρκετά υψηλό ποσοστό, και αυτό οφείλεται στην τυφλή μέθοδο αντιμετώπισης, στην αποτυχία ανεύρεσης διακλαδώσεων του συριγγώδους πόρου ή ακόμα και αποτυχίας σύγκλεισης του έσω στομίου της βλάβης. Επίσης, η πιθανότητα τραυματισμού του σφιγκτηριακού μηχανισμού, προκαλεί αναστολή στην ανεύρεση οριστικής λύσης απο τον ασθενή. Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με άλλες κλασσικές χειρουργικές μεθόδους, εισήχθησαν στην χειρουργική πράξη οι τεχνικές Laser. Η εφαρμογή της μεθόδου θεραπείας με Laser (Fistula – track – Laser Closure) επιδιώκει τη σύγκλιση του περιεδρικού συριγγίου χωρίς τραυματισμό του σφικτήρα, με διατήρηση κάθε μέρους του μυϊκού ιστού και την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου ακράτειας.

Η θεραπεία συνίσταται στη σύγκλιση (κλείσιμο) του συριγγίου με τη χρήση του laser Leonardo και μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική (360ο) διάχυση της ενέργειας. Η θεραπεία πραγματοποιείται με την προώθηση και την ακριβή τοποθέτηση της οπτικής ίνας στο συρίγγιο, με οδηγό την ειδική δέσμη του laser. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται εφαρμόζουμε ενέργεια laser που καταστρέφει με ελεγχόμενο τρόπο το παθολογικό επιθήλιο του συριγγίου και συγκλίνει τα τοιχώματα του συριγγίου.

Η θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με Laser έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κλασσική χειρουργική τενική:

•Η θεραπεία με τη χρήση δέσμης φωτός Laser είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη.

• Εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια κατά την επέμβαση αποφεύγοντας ενδεχόμενο εκτομής ή διαχωρισμού και τους συνακόλουθους κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών

• Απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας (day clinic) και είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών (επί αποτυχημένων χειρουργικών αφαιρέσεων)

• Οι διαστάσεις toy συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό ενώ η ευκαμψία των ινών εξασφαλίζει πρόσβαση για θεραπεία tvn συριγγίων με δύσκολη ανατομία. • Το μήκος του συριγγίου δεν αποτελεί περιορισμό

• Η ενέργεια του laser επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης

• Η τεχνική θεραπείας των περιεδρικών συριγγίων με Laser προστατεύει τον σφιγκτήρα και απομακρύνει οριστικά το ενδεχόμενο ακράτειας

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site: Epikairo.com

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu