ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Παθήσεις Δέρματος

Καλοήθη και κακοήθη νοσήματα και η αντιμετώπισή τους

Previous Next

Ινώδεις και Ινωδοϊστιοκυτταρικοί Όγκοι

Το άτυπο ινοξάνθωμα (atypical fibroxanthoma) είναι ένα χαμηλής διαφοροποίησης σάρκωμα που εμφανίζεται σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε περιοχές του δέρματος της κεφαλής και του τραχήλου που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

Πρόκειται για ένα ερυθρωπό οζίδιο 1-2 εκατοστών με ταχεία ανάπτυξη. Η χειρουργική εκτομή είναι θεραπευτική.

 

Το επηρμένο δερματοϊνοσάρκωμα (dermatofibrosarcoma protuberans) είναι ένα τοπικά επιθετικό σάρκωμα ενδιάμεσου βαθμού κακοήθειας, που εμφανίζεται σε ενήλικες νεαρής έως μέσης ηλικίας. Εντοπίζεται στον κορμό στο 50 με 60% των περιπτώσεων. Το επηρμένο δερματοϊνοσάρκωμα ξεκινά ως μια βραδείας ανάπτυξης, ασυμπτωματική, σκληρή πλάκα στο χρώμα του δέρματος, η οποία τελικά εξελίσσεται σε βιολετί ως καστανέρυθρα οζίδια με διάμετρο από 1 εκατοστό μέχρι αρκετά εκατοστά.

Θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική εκτομή. Το επηρμένο δερματϊνοσάρκωμα χαρακτηρίζεται από την τάση του να διηθεί τοπικά τους γύρω ιστούς και να υποτροπιάζει.

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu