ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Παθήσεις Δέρματος

Καλοήθη και κακοήθη νοσήματα και η αντιμετώπισή τους

Previous Next

Νευροενδοκρινές Καρκίνωμα

Το καρκίνωμα των κυττάρων Merkel (Merkel cell carcinoma) είναι αποτέλεσμα του κακοήθους πολλαπλασιασμού εξαιρετικά αναπλαστικών κυττάρων, με κοινά δομικά και ανοσοϊστοχημικά χαρακτηριστικά με διάφορα κύτταρα νευροεκτοδερμικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων Merkel του δέρματος.

Ο όγκος είναι ένα οζίδιο ερυθρό ως βιολετί, σκληρό, με ταχεία ανάπτυξη, που εμφανίζεται χαρακτηριστικά στην κεφαλή και τον τράχηλο. Άλλες πιθανές εντοπίσεις περιλαμβάνουν τα άκρα και τους γλουτούς. Το καρκίνωμα των κυττάρων Merkel έχει πολύ επιθετική συμπεριφορά.

40% των ασθενών θα παρουσιάσουν απομακρυσμένες μεταστάσεις, ενώ 30% θα καταλήξουν από τη νόσο εντός 5ετίας.

Η αντιμετώπιση είναι βασικά χειρουργική, ωστόσο συχνά χρησιμοποιείται συμπληρωματικά η χημειοθεραπεία, η ανοσοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία.

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu