ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Παθήσεις Ορθού-Πρωκτού

Καλοήθη και κακοήθη νοσήματα και η αντιμετώπισή τους

Previous Next

Οξυτενή κονδυλώματα

Οι υπότυποι 6, 11, 16 και 18 του ιού HPV σχετίζονται συχνότερα με την περιπρωκτική εντόπιση τις νόσου.

 

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς συνήθως αναφέρουν παρουσία τις ασυμπτωματικού ψηλαφητού μορφώματος, μπορούν να υπάρξουν έκκριση με συνοδό ερεθισμό και κνησμό του δέρματος τις περιπρωκτικής χώρας, απώλεια αίματος και ήπιας έντασης άλγος. Η απλή επισκόπηση τις περιπρωκτικής χώρας συνήθως αρκεί για να θέσει με ακρίβεια τη διάγνωση.

Η έκταση τις νόσου ποικίλει από ελάχιστα χιλιοστά έως κυκλοτερή κατάληψη άλλοτε τις έκτασης δέρματος πέριξ του πρωκτικού στομίου. Στο 50-90% των περιπτώσεων περιπρωκτικής ανάπτυξης κονδυλωμάτων συνυπάρχει επέκταση τις νόσου και εντός του πρωκτικού σωλήνα, ενώ μπορεί να προκληθεί και στένωση-απόφραξη του πρωκτικού στομίου. Σπανιότερα η νόσος είναι τόσο εκτεταμμένη ώστε μπορεί να περιλάβει περίνεο, όσχεο, πέος, ουρήθρα, αιδοίο, κόλπο και τράχηλο μήτρας. Η οριστική διάγνωση τίθεται με βιοψία.

Ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη του χειρουργού για τα κονδυλώματα

Κονδυλώματα και Καρκίνος πρωκτού: Καθώς είναι γνωστή η αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ HPV-λοίμωξης και ανάπτυξη καρκίνου των έξω γεννητικών οργάνων του θήλεως, πιστεύεται ότι αντίστοιχη αιτιολογική συσχέτιση υπάρχει και για την ανάπτυξη καρκίνου του πρωκτού. Η ιστολογική μορφή τις πρωκτικής ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας δύναται να εξελιχθεί στη διηθητική μορφή του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος.

Η τοπική επίθεση χημικών μέσων τις η ποδοφυλλίνη και το διχλωροξικό οξύ συνοδεύεται από υψηλό ποσοστό υποτροπής. Με τη χειρουργική αφαίρεση των βλαβών με διαθερμία, laser ή κρυοχειρουργική επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος τις  νόσου. Ανοσοθεραπεία με χρήση αυτόλογου εμβολίου ή με έγχυση ιντερφερόνης-β εντός των βλαβών, αποτελούν αποτελεσματικά μέτρα αλλά μπορούν να προκαλέσουν συστηματικές επιπλοκές.

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu