ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Ενημερωτικός οδηγός συχνών παθησεων

Ενημερωτικός οδηγός για Παρονυχία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΝΥΧΙΑ

Η παρονυχία είναι μια συχνή λοίμωξη κάτω απο το δέρμα που καλύπτει τα νύχια των δακτύλων συνηθως του χεριού.

Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις του δακτύλου με πύον και πόνο.

 

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ

Η παρονυχία συνήθως προκαλείται απο βακτήρια (Σταφυλόκοκκο και Στρεπτόκοκκο) ή μύκητες, που εισβάλλουν στο δέρμα απο μια πληγή. Μπορεί να προκληθεί απο ονυχοφαγία, τραυματισμό, ξένα σώματα, χημικές ουσίες και υγρό περιβάλλον. Ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και άτομα που εργάζονται σε κουζίνες εστιατορίων και ασχολούνται με πλύσιμο πιάτων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ερυθρότητα και οίδημα της άκρης του δαχτύλου και υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί πύον κατω απο το νύχι. Η περιοχή είναι συνήθως πολύ ερεθισμένη με έντονο πόνο, ιδιαίτερα όταν τα χέρια κρέμονται προς τα κάτω

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Τη διάγνωση την κάνει ο ιατρός με επισκόπηση και κλινική εξέταση του δαχτύλου που πάσχει

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία αποτελείται απο αντιβίωση για να καταπολεμηθεί το βακτήριο που προκάλεσε την παρονυχία ή ακόμα και αντι-μυκητιασική αγωγή για την αντιμετώπιση μύκητα.

Συνήθως ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή και παροχετέυει το πύον, ενώ σε σοβαρότερες καταστάσεις ένα μικρό τμήμα του νυχιού μπορεί να χρειαστεί αφαίρεση, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίπτωση, αφού το νύχι ξαναμεγαλώνει φυσιολογικά.

 

 

Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu