ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Κήλες

Κήλες κοιλιακού τοιχώματος και η αντιμετώπισή τους

Previous Next

Μηροκήλη

Η μηροκήλη αποτελεί περίπου το 5% - 15% όλων των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος.

Η μηροκήλη είναι ένα εξόγκωμα στην περιοχή του μηρού. Έντερο ή λίπος που βρίσκονται μέσα σε ένα σάκο διαπερνούν το μυϊκό τοίχωμα της περιοχής και εμφανίζονται σαν εξόγκωμα. Μπορεί να συμβεί και στα δύο φύλα, αλλά συνηθέστερα εμφανίζεται στις γυναίκες και ειδικά στην δεξιά πλευρά.

Η αυξημένη συχνότητα εμφάνιση της μηροκήλης στις γυναίκες αοφείλεται στην ευρύτερη λεκάνη των γυναικών, τη διάταση των συνδέσμων και την αύξηση του μεγέθους του μηριαίου δακτυλίου κατά την εγκυμοσύνη.

Συνήθως εμφανίζονται σαν μια διόγκωση, με ελάχιστα συμπτώματα, κοντά στη μηροβουβωνική πτυχή.

Στην αρχή τα ενοχλήματα μπορεί να είναι ήπια, όπως αίσθημα βάρους ή αμβλύς πόνος στο σημείο της διόγκωσης του Μηροκήληδέρματος, ιδίως κατά τη σωματική δραστηριότητα. Με την πάροδο του χρόνου η διόγκωση μεγαλώνει, γίνεται μόνιμη δηλαδή δεν αντιτάσσετε και εμφανίζεται πόνος με αντανάκλαση προς την εσωτερική επιφάνεια του μηρού ή προς την βουβωνική χώρα.

Η διάγνωση γίνεται απο τον ιατρό με βάση το ιατρικό ιστορικό και τα συμπτώματα. Εκτός απο την κλινική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται σε καθιστή και όρθια θέση, καθώς και με πρόκληση βήχα, μπορεί να χρειαστεί υπέρηχο βουβωνικής χώρας.

Ο κίνδυνος περιτονίτιδας είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό το χειρουργείο, το οποίο είναι και η μόνη θεραπευτική λύση, δεν πρέπει να καθυστερεί.

Στο χειρουργείο χρησιμοποιούμε πλέγμα και η νοσηλεία περιορίζεται σε μια ημέρα ή ακόμα και σε βάση ημερήσιας νοσηλείας  αν το πρόβλημα δεν είναι τόσο προχωρημένο

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu