Δίαιτα για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο κήλης
Κάντε τακτικά και μικρά γεύματα, ιδιαίτερα κατά τις 3-4 πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο
Να αναπαύεστε μετά το φαγητό
Αποφύγετε το κάπνισμα
Μασάτε καλά την τροφή που καταναλώνετε
Αποφύγετε ερεθιστικά τρόφιμα ή πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν βήχα
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ
τα βαριά φαγητά,
τα τηγανιτά,
τα λαχανικά που προκαλούν αέρια και τα όσπρια
Τα οινοπνευματώδη ποτά
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
Ειδικά για τις 3-4 πρώτες μέρες και για την αποφυγή δυσκοιλιότητας:
φιδέ, σούπα με ρύζι, σούπα με αστράκι, χορτόσουπα, κοτόσουπα αλλά με λίγο κοτόπουλο , ψαρόσουπα με λίγη ποσότητα ψαριού ή και κρεατόσουπα με λίγη ποσότητα κρέατος.
Πολύ νερό και χυμούς και γιαούρτι συνήθως με χαμηλά λιπαρά
Λαχανικά: τις πρώτες εβδομάδες προτιμήστε κολοκυθάκια βραστά, ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια, καρότα καλά βρασμένα
Δημητριακά: καταναλώστε λευκό ψωμί, πατάτες (όχι τηγανητές), πουρέ πατάτας (χωρίς βούτυρο), ζυμαρικά χωρίς κρέμα γάλακτος, ρύζι
Λίπος: καταναλώστε ελαιόλαδο (ωμό κατα προτίμηση) σε περιορισμένη ποσότητα
Φρούτα: τις πρώτες εβδομάδες προτιμήστε φρούτα κομπόστα (μήλο, αχλάδι) και στη συνέχεια καταναλώστε φρέσκα φρούτα χωρίς φλούδα και σπόρια
Τυριά: χωρίς περιορισμό
Kατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF
Για περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr