ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Γενικά θέματα

CA19-9

Τι είναι το CA19-9

Αυξάνεται στον καρκίνο των χοληφόρων, του ήπατος, του παγκρέατος και παρατηρείται ελαφριά αύξηση στον καρκίνο του εντέρου και του στομάχου. Μπορεί  να φανεί χρήσιμο στην διαφοροδιάγνωση χολαγγειοκαρκινώματος από κάποια καλοήθη αποφρακτική βλάβη (στην απουσία χολαγγειίτιδας).

Στον καρκίνο του παγκρέατος εμφανίζει 70% ευαισθησία και 87% ειδικότητα, για τον λόγο αυτό δεν έχει αποδειχθεί ως ικανά ευαίσθητος δείκτης.1 Η κύρια του χρησιμότητα είναι στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Μετά πλήρους εκτομής ενός όγκου, τα επίπεδα επανέρχονται στο φυσιολογικό και αυξάνονται ξανά σε περίπτωση υποτροπής.


Αύξηση παρατηρείται και σε ορισμένες καλοήθεις παθήσεις, όπως παγκρεατίτιδα, χολοκυστίτιδα, κίρρωση, χολολιθίαση και κυστική ίνωση.

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu