ΔΑΒΑΚΗ 50 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ: 2109520070

 

Γενικά θέματα

CA-125

Τι είναι το CA-125

Αυξάνεται στον καρκίνο του επιθηλίου των ωοθηκών (αύξηση στο 80% των περιπτώσεων και αποτελεί δείκτη αποτελεσματικότητας της θεραπείας) των σαλπίγγων, του ενδομητρίου, του ενδοτραχήλου, του παγκρέατος και του ήπατος.

Μικρότερη αύξηση παρατηρείται και σε καρκίνους του γαστρεντερικού σωλήνα, του μαστού και του πνεύμονα.

Αυξάνεται και στην κύηση, ενδομητρίωση, πυελική φλεγμονώδη νόσο, έμμηνο ρύση, οξεία και χρόνια ηπατίτιδα, ασκίτη, περιτονίτιδα, παγκρεατίτιδα, νοσήματα γαστρεντερικού σωλήνα, σύνδρομο Meig’s, πλευριτική συλλογή και πνευμονικά νοσήματα.

Σε ασθενείς με ενδομητρίωση, αυξάνεται περίπου στο ένα τρίτο αυτών. Δεν έχει αποδειχθεί μείωση της θνησιμότητας χρησιμοποιώντας την δοκιμασία μέτρησής του ως μέθοδο ελέγχου για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Ωστόσο, είναι συνετό ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό καρκίνο των ωοθηκών να ελέγχουν τα επίπεδα του  CA125 ετησίως

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

Menu