Χειρουργική Ημερήσιας Νοσηλείας

Χειρουργική Ημερήσιας Νοσηλείας

Εκτύπωση

Ο Χειρουργός πραγματοποιεί επεμβάσεις σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας με τα οφέλη που αυτές προσφέρουν. Επειδή δεν είναι εφικτό όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις να πραγματοποιηθούν σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, επιλέγονται όσες πληρούν τις παρακάτω βασικές προϋποθέσεις:

Η διάρκεια τους δεν ξεπερνά την 1-1.30 ώρα.Το όριο αυτό δεν είναι απόλυτο. Μερικές φορές μπορεί να επιμηκυνθεί, για λίγο, εφόσον η κατάσταση του ασθενούς, η τραυματικότητα της επέμβασης και το είδος της αναισθησίας το επιτρέπουν και δεν καθιστούν πιθανή μία παρατεταμένη ανάνηψη, που με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδυναμία εξόδου του ασθενούς από την Μονάδα την ίδια ημέρα.       

ΜΙα συνοπτική παρουσίαση της Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας

Δεν συνοδεύονται από μεγάλη απώλεια αίματος ή υγρών

Η πραγματοποίηση τους δεν απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένο εξοπλισμό

Οι ανάγκες μετεγχειρητικής φροντίδας δεν είναι πολύπλοκες.                              
Δεν συνοδεύονται συνήθως από σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές, που να καθιστούν αναγκαία την άμεση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Ο μετεγχειρητικός πόνος που προκαλούν δεν είναι είναι έντονος και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με την κατάλληλη αγωγή στο σπίτι.

 Συνέντευξη στο Extra 3 για την Χειρουργική Ημερήσις Νοσηλείας

Ενδεικτικά τέτοιες επεμβάσεις είναι οι παρακάτω:

 

watermark smallΓια περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr